Welkom bij Ral midden-brabant, dÉ site voor bereidende apotheken.

INZENDBELEID

 

 


Zoeken

Mail naar RAL Midden-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

HOME TERUG

Een quarantainebeleid is erop gericht dat bereidingen pas worden vrijgegeven (en afgeleverd) nadat een monster door het RAL is onderzocht, het analyseresultaat aan de daarvoor gestelde eisen voldoet en alle andere facetten van de bereiding in orde zijn bevonden. Indien een quarantainebeleid mocht ontbreken, maar er toch behoefte is om gestructureerd eigen bereidingen te laten controleren, kunt u bijvoorbeeld de volgende uitgangspunten hanteren:

Alleen datgene insturen waarop een gehaltebepaling mogelijk is.
Van alle preparaten die voorkomen op de overzichtslijst controle eigen bereidingen nagaan of deze worden bereid in de apotheek. Van andere, veel in de apotheek bereide, niet genoemde preparaten nagaan of er een bepaling beschikbaar is (contact opnemen met het RAL).
Alle geselecteerde preparaten minstens 1 x per jaar ter controle aanbieden.
De frequentie wordt verhoogd onder de volgende omstandigheden:
probleembereidingen;
sterkwerkend geneesmiddel met geringe therapeutische breedte altijd inzenden;
nieuw preparaat;
gewijzigd protocol, met name bij gewijzigde bereidingstechniek
nieuwe assistente.
Als hulpmiddel bij de planning kunt u op de overzichtslijst controle eigen bereidingen achter een ingezonden preparaat de inzenddatum vermelden. U bouwt zo een overzicht op van wat en wanneer u hebt ingezonden. Op verzoek kunt u een overzicht krijgen van de door ons geanalyseerde preparaten. Op deze wijze kunt u altijd overzicht houden over de ingezonden preparaten.

Voor een uitgebreide zienswijze van het WINAp/LNA, klik hier.

 

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis
Ziekenhuis Apotheek Midden-Brabant  -  Postbus 90107 - 5000 LA - Tilburg - Tel. 013-2215662 - Fax. 013-4672819
Reacties naar  webmaster                                                                            Laatste update:   12 augustus 2019